Stofoe kau metie nanga kerrie (gestoofd rundvlees met kerrie en aardappels) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen
  • zout
  • zwarte peper
  • nootmuskaat
  • 125 gram boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 maggieblokje
  • 6 aardappels
  • 2 eetlepels kerrie
  • 1 verse madam Jeanette peper
  • 1 laurierblaadje
  • 3 takjes peterselie

Bereiding
De runderlappen kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
De boter smelten in een braadpan en het vlees aan beide kanten bruin braden.
Als dat gebeurd is het gas lager draaien, de ui en de knoflook snipperen en meefruiten in de pan.
Daarna de tomaat klein snijden en ook mee laten bakken.
Vervolgens twee kopjes water in de pan doen, samen met het maggieblokje, de geschilde en in stukken gesneden (b.v. in vieren) aardappels, kerrie, madam Jeanette peper en het laurierblaadje.
Het geheel nu zachtjes laten stoven tot het vlees gaar is.
De aardappels zijn dan ook zacht.
Op het laatst de peterselie snipperen en erbij doen.
Geef hier witte rist en groente bij, b.v. sla of andijvie.

Reacties zijn gesloten.