Stofoe kau metie (gestoofd rundvlees) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen
  • zout
  • zwarte peper
  • nootmuskaat
  • 125 gram boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 laurierblaadje
  • 1 peper (madame Jeanette)
  • 1 maggieblokje

Bereiding
De runderlappen insmeren met een mengsel van zout, zwarte peper en nootmuskaat.
De lappen aan beide kanten dichtschroeien in de boter.
Ui en knoflook snipperen en meefruiten tot de uitjes iets doorgebakken zijn.
Daarna de tomaat kleinsnijden en toevoegen en ook meebakken, samen met laurierblad en madame Jeanette peper.
Nu twee kopjes water en maggieblokje toevoegen, gas laag draaien en het vlees zachtjes laten stoven tot het gaar is.
Als het vocht ingekookt is, vor het vlees gaar is, nog een klein kopje water toevoegen.

Reacties zijn gesloten.