Ingrediënten
- 500 gram magere runderlappen in blokjes gesneden
- 4 eetlepels plantaardige olie (b.v. zonnebloemolie)
- 2 gesnipperde uien
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 gesnipperde rode lomboks
- 2 blaadjes daon salam
- 1 stengel sereh (citroengras)
- 2 plakjes laos
- 2 theelepels trassi
- 0,5 eetlepel djinten
- 0,5 eetlepel ketumbar
- 2,5 dl runderbouillon
- 2 eetlepels ketjap manis
- 125 gram gehalveerde petehbonen
- 2 theelepels suiker
Bereiding
Verhit de olie en fruit uien, knoflook en lomboks gedurende 3 minuten.
Voeg het vlees toe en bak alles, onder voortdurend omscheppen, tot het vlees aan alle kanten lichtbruin ziet.
Temper de warmtebron.
Voeg de kruiden toe.
Roerbak alles 4 minuten.
Schenk bouillon en ketjap in de pan en voeg ketjap en suiker toe.
Laat alles ca een uur zachtjes sudderen.
Voeg zonodig bouillon of water toe.