Okro bravoe met tomtom (Okersoep) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 100 gram zout vlees
  • 200 gram soepvlees of droge vis
  • 2 takjes selderij
  • 1 ui
  • 10-12 okers
  • 2 antroea’s
  • 250 gram diepvries spinazie
  • zout of 2 bouillonblokjes
  • 1 groene of halfrijpe peper Madame Jeanette

Bijgerecht: tomtom

** Okro bravoe is te vergelijken met de Hollandse groentensoep. De okers die u hiervoor nodig hebt, zijn groene langwerpige vruchten. Ze lijken op augurken en hebben van binnen zaadjes die na het koken prachtig rose worden.
De antroea’s lijuken op grote, groene tomaten.

Voorbereiding
Zoutvlees tevoren ontzouten door het goed te spoelen in water.

Bereiding
Vlees en/of vis met de selderij opzetten, trek hiervan op een laag vuur in anderhalve liter water een krachtige bouillon.
Snipper het uitje en snijd de oker in ringetjes.
Van de antroea de kroon verwijderen en deze in 2-en of 4-en snijden.
Doe alle groenten nu bij de bouillon.
Laat de groenten 15 min. doortrekken en voeg er de spinzaie, de bouillonblokjes (of zout) en de peper aan toe.
Die peper moet bovenin de pan liggen en u moet er goed op letten dat ze niet stuk kookt.
Bij deze soep serveert u een tomtom.

Reacties zijn gesloten.