Ingrediënten
- 1 prei
- 1 stengel bleekselderij
- 3 wortels
- 400 gram lamsschouderlappen
- 200 gram rode linzen
- 1 liter groentebouillon (tablet)
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- zout
- versgemalen peper
- Linzensoep met lamsvlees
Voorbereiding
De prei, de bleekselderij en de worteltjes schoonmaken en klein snijden.
De lamslappen in kleine blokjes snijden.
De linzen wassen en in een zeef laten uitlekken.
Bereiding
De lamslappen met de groentebouillon aan de kook brengen en met een deksel op de pan ca 1 uur zachtjes koken.
De linzen toevoegen en na ca 15 minuten de kleingesneden groeten met de shoarmakruiden er door heen roeren.
De soep nog 15 minuten zachtjes laten koken en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
De soep serveren met sneetjes geroosterd brood met knoflookboter.