Heldere kippenbouillon met avocadobolletjes

Ingrediënten

  • 1 liter kippebouillon, zelf getrokken of uit een pot
  • 1 glaasje droge sherry
  • 2 theelepels citroensap of aceeto balsamico (donkere Italiaanse azijn)
  • 2 theelepels sojasaus
  • ca 20 steeltjes bieslook
  • 1 klein rood Spaans pepertje
  • 1 rijpe avocado
  • Heldere kippenbouillong met avocadobolletjes

Bereiding
Snijd het kippenvlees uit de pot in smalle reepjes. Of snijd wat vlees van de soepkip in reepjes.
Verhit de bouillon met de sherry, het citroensap of de azijn en de sojasaus.
Knip de bieslook in rolletjes.
Halveer het pepertje in de lengte, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de helften in uiterst smalle boogjes.
Halveer de avocado in de lengte en wip de pit eruit.
Steek met een balletjessteker kleine balletjes uit het vruchtvlees of snijd ze in blokjes.
Verdeel ze met het kippenvlees en een paar peperringetjes over de borden.
Schep er de bouillon op en bestrooi met de bieslook.

Reacties zijn gesloten.