Bouillon met oesterzwammen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • wit van 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortels
  • 4 stelen peterselie
  • 1 runderschenkel met bot
  • 500 gram runderpoulet
  • 6 peperkorrels
  • snufje tijm
  • laurierblad
  • zout
  • 200 gram oesterzwammen
  • 1 lente ui

Bereiding
De uien wassen (niet schillen) en de prei, bleekselderij en worteltjes schoonmaken en in grove stukken snijden.
De peterselie wassen en droogslaan.
De schenkel en de runderpoelet in een pan leggen en er 1,5 liter koud water op schenken.
De peperkorrels op een plank met de bolle kant van een lepel kneuzen en met de uien, schoongemaakte groenten, de peterselie, tijm en het laurierblad aan de runderpoelet toevoegen.
Zout naar smaak toevoegen.
Het water aan de kook brengen.
Het gevormde schuim met een lepel afnemen.
Een deksel op de pan leggen en ongeveer 3 uur zachtjes laten koken.
De bouillon eerst door een zeef en daarna door een vochtige doek zeven.
Eventueel het vlees klein snijden en terug in de bouillon doen.
Vlak voor het serveren de oesterzwammen in stukjes snijden en in een beetje bouillon gaar koken.
De oesterzwammen eventueel met een scheutje madera en de in dunne ringen gesneden lente-ui aan de bouillon toevoegen en de bouillon garneren met de klein gesneden peterselie.

Reacties zijn gesloten.