Ingrediënten
- ca 400 gram sperzieboontjes
- zout
- 1 vleestomaat
- 1 rode ui
- 2 teentje knoflook
- ca 10 zwarte olijven zonder pit
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels karwijzaadjes
- 1 eetlepel citroensap of wijnazijn
- versgemalen peper
Bereiding
Haal de sperzieboontjes af en kook ze in water met wat zout, zonder deksel op de pan, in 10-15 minuten beetgaar.
Kruis de tomaat tegenover de steelaanzet in, giet er het kookwater van de boontjes over, ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd, terwijl de boontjes koken, de ui in halve ringen en de knoflook en olijven in plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes knoflook en de karwijzaadjes tot de knoflook begint te kleuren.
Schep er de ui en de boontjes door, bedruppel met citroensap of de azijn en laat kort doorwarmen.
Schep er de olijven en de blokjes tomaat door.
Maal er wat peper over.
Serveer lauwwarm en eet er knapperig s