Ingrediënten
- 1 kg kleine krielen
- zout
- 300 gram gekookte ham, in dikke plakken
- 4 augurkjes
- 2 eetlepels zilveruitjes, zoetzuur
- 2 theelepels kruidenbouillonpoeder
- 3 eetlepels dragonazijn
- 2 theelepels mosterd
- versgemalen peper
- 8 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- Bonte aardappelsalade met gekookte ham
Bereiding
Borstel de aardappeltjes schoon en kook ze in ca 15 minuten gaar in water met wat zout.
Snijd intussen de ham in reepjes, de augurkjes in plakjes en de zilveruitjes in vieren.
Los het bouillonpoeder op in 1 dl heet water en roer er de azijn, mosterd, wat zout en peper en de olie door.
Giet de aardappels af en snijd ze zo warm mogelijk in plakjes.
Schep er de ham, de augurkjes, de uitjes, de warme dressing en de peterselie door.
Laat de salade op kamertemperatuur afkoelen, schep nogmaals goed om en proef of er nog zout of peper bij moet.
Garneer desgewenst met plakjes tomaat, hardgekookt ei en komkommer.