Ingrediënten
- 50 gram gedroogde garnalen
- 4 antroea’s
- 1 citroen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olie
- een stuk magere rauwe ontbijtspek van ca 50 gram
- 1 tomaat
- 1 bouillonblokje
- 1 rijpe peper (Madame Jeanette)
- zwarte peper
- zout naar smaak
Bereiding
Garnalen van tevoren in water weken.
Snijd van de antroea’s alleen de steel en de kelk af en laat ze voorlopig heel, omdat ze onmiddellijk bruin worden als u ze snijdt.
Smeer de antroea’s voor de zekerheid in met citroensap tegen het verkleuren.
Ui en knoflook snipperen en in de olie bakken, samen met de in blokjes gesneden rauwe spek en de uitgelekte garnalen.
Nu de tomaat kleinsnijden en mee laten bakken.
Terwijl dat gebeurt de antroea’s in dunne plakjes snijden en onmiddellijk in de pan doen.
Het gas laag draaien en het geheel, waaraan het bouillonblokje en de peper zijn toegevoegd, nog 25 minuten heel langzaam laten stoven tot het gaar is.
Op smaak afmaken met zout en zwarte peper.
Geef hier rijst en lekkere gehaktballen bij.