Sotoe amsoi (gezouten amsoi) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 1 blikje sawi asin of 3 bosjes sotoe amsoi
  • 200 gram varkensvlees
  • 3 eetlepels olie of 25 gram boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel vetsin
  • 1 theelepel Chinees poeder
  • zout
  • zwarte peper

Bereiding
Kool (blik) kleinsnijden even proeven en indien u de gezouten kool te zuur of te zout vindt, even in water weken tot het naar uw smaak is.
Het vlees in blokjes snijden en braden in de olie of boter.
De ui en de knoflook snipperen en mee laten bakken en dan de in stukjes gesneden tomaat erbij doen.
Daarna de groente toevoegen, samen met de vetsin en het Chinese poeder.
Het geheel even aan laten braden, een klein kopje water erbij doen en tenslotte 25 minuten op een spaarvlammetje laten stoven.
Op smaak afmaken met zout en zwarte peper.
Geef er gekookte witte rijst bij.

Reacties zijn gesloten.