Ingrediënten
- half blok tempe
- 1 juslepel sojaolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 duim trassi
- 2 blaadjes daon salam
- 1 vingerkootje laoswortel
- 2 theelepels asemwater
- kwart blok gulah djawa (javaanse suiker)
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel vleesbouillonpoeder
Bereiding
Snijd de tempe in reepjes en frituur ze in olie goudbruin.
Maal de ui en knoflook fijn.
Verhit de olie en fruit de ui en knoflook.
Voeg trassi, salamblaadjes en laos en na vijf minuten het asemwater en de gula jawa toe.
Laat het mengsel een kwartier sudderen, in elk geval tot de suiker gesmolten is.
Roer de ketjap en het bouillonpoeder er doorheen, laat het geheel flink het worden en voeg de reepjes tempe toe.
Draai het vuur uit en laat de saus enige tijd in de tempe trekken.
Serveer het gerecht lauw.