Ingrediënten
- 1 tahoe
- 3 eetlepels gesneden ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel Javaanse suiker
- 1 spriet sereh
- 1 salamblad
- 1/8 blok santen
- 4-5 eetlepels olie
- zout
Bereiding
Snijd de tahoe in blokjes.
Wrijf de ui, de teentjes knoflook, de sambal en de laos met de Javaanse suiker en het zout tot een brij.
Verhit de olie en bak hierin de blokjes tahoe.
Voeg daarna het uimengsel toe en fruit dit tot de uien geel zijn.
Doe er vervolgens het blokje santen, de sereh en de salam bij en eventueel een scheutje water als de massa erg droog is.
Laat het gerecht 5-6 minuten stoven tot de olie uit de santen komt.
Verwijder voor het opdienen de sereh en het salamblad.
Variatie
Sambal goreng peultjes met tahoe.
Vervang de helft van de tahoe door 250 gram verse peultjes.
Haal ze af en was ze.
Laat de peultjes heel snijd zeer grote exemplaren een keer door en ga verder te werk als hierboven staat beschreven.