Ingrediënten
- 150 gram witte kool
- 100 gram petehbonen
- 1 aubergine
- 4 tomaten
- 100 gram sperziebonen
- 4 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 100 gram garnalen
- 3 dl water
- half blok santen
- 4 blaadjes djeruk perut
- 2 rode lomboks
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi
- zout
- 3 cm gember (of 2 theelepels poeder)
Bereiding
Smelt een kwart blok santen in het water.
Breng de knoflook en de in ringen gesneden sjalotjes aan de kook.
Stamp de specerijen fijn en voeg ze samen met de grof gesneden kool, sperziebonen en petehbonen toe.
Laat het mengsel vijf minuten sudderen.
Kook er de in blokjes gesneden aubergine, garnalen en djeruk perutin gaar.
Kook tenslotte de grofgesneden tomaten even mee.