Ingrediënten
- half blok tahu
- half blok tempe
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 stuks groene lombok
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 duim trassi
- 4 kemirienoten
- 2 vingerkootjes laoswortel
- 3 blaadjes daon salam
- 1 theelepel kunjit
- 1 ons petehbonen
- een-derde blok santen
- 1 theelepel vleesbouillonpoeder
- sojaolie
- halve liter water
Bereiding
Snijd de tahu en tempe in blokjes en frituur ze in olie goudbruin.
Maal knoflook, ui en kemirienoten fijn.
Snijd de lomboks in reepjes.
Verhit de olie en fruit de knoflook, ui, sambal, kemirienoten en koenjitpoeder.
Voeg de stukjes laos en trassi en de salamblaadjes toe.
Giet na tien minuten water en bouillonpoeder in de pan en voeg als het water kookt santen en peteh-bonen toe.
Even laten sudderen.
Roer als de saus wat is ingedikte de blokjes tahu en tempe door het geheel heen.
Laat de Oblok oblok nog even sudderen.