Aubergineschnitzels met een kruidenkorstje

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • handje verse groene kruiden peterselie, tijm, salie
  • 3 eetlepels versgeraspte belegen Goudse kaas
  • versgemalen peper
  • 2 eieren
  • olie om te bakken

Voorbereiding
Snijd de aubergine schuin in 8 plakken van circa 1 cm breed.
Verwijder de korstjes van het brood en verkruimel het met de diverse kruiden grof in de foodprocessor.
Schep er de gedroogde kruiden, de geraspte kaas en wat peper door.
Klop de eieren los in een diep bord.
Haal de plakken aubergine eerst door het losgeklopte ei en daarna door het broodkruimmengsel.
Druk het paneerlaagje stevig aan.

Bereiding
Verhit een laagje van ca 0,5 cm olie in een grote koekenpan tot er lichte damp afkomt.
Bak de aubergineplakken in ca 3 minuten per kant op middelhoog vuur goudbruin.
Keer ze in een keer om.
Bak ze in twee porties en houdt de gebakken schnitzels warm in een oven die is voorverwarmd op 100 oC.
Geef er desgewenst tomatensaus bij.

Reacties zijn gesloten.