Ingrediënten
- 400 gram kippevlees
- 3 theelepels ketjap
- 3 theelepels sieuw
- 2 theelepels Chinees poeder
- verse gember ter grootte van een flink teentje knoflook
- 100 gram taugee
- 250 gram Chinese kool
- 200 gram spitskool
- 2 paprika’s
- 100 gram sperzieboontjes
- 50 gram boter
- 2 gesnipperde uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 volle eetlepels bloem of aardappelmeel
- 2 theelepels vetsin
Bereiding
Kook de kip even gaar en snijd deze in kleine stukjes.
Maak een sausje van de ketjap, sieuw, Chinees poeder en gember.
De gesneden kip een tijdje in de saus laten staan, zodat de kruiden goed intrekken.
De groenten schoonmaken, wassen, laten uitlekken en snijden.
De fijngesnipperde ui en knoflook fruiten in de boter tezamen met de gesneden kip.
Het geheel binden met de bloem of het aardappelmeel en de rest van het sausje van de gesneden kip en de groenten er bij doen.
Indien nodig ook nog wat water toevoegen.
Op een matig vuur laten doorkoken tot de groenten gaar genoeg.
Op smaak afmaken met vetsin en zout.