Ingrediënten
8 kuikenpootjes zonder vel
- margarine
- flinke scheut zoete ketjap (ketjap manis)
- 1 bouillonblokje
- (Knorr) aromat
- ketchup (liefst hot-ketchup)
- 4 suikerklontjes
- 3 laurierblaadjes
- mespunt kentjur
- mespunt ketumbar
- mespunt laos
- mespunt chinees poeder
- citroensap (naar behoefte)
- peterselie
- selderie
- mespuntje trassi
- 3 a 4 teentjes knoflook
- 1 a 2 grote uien
- 2 tomaten
- 1 rode peper of gele peper (madam Janet)
Bereiding
Snij de ui in ringen; de tomaat in plakjes en de peterselie en selderi fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de peper (niet echt noodzakelijk, maar het is iets minder heet) en snij de peper in dunne reepjes.
Laat de boter bruin worden.
Braad de kuikenpootjes even aan.
Zet het vuur laag en voeg de ketjap toe (ongeveer 3 a 4 cm uit de fles).
Voeg daarna alle andere ingredienten toe.
Zet het vuur hoog tot de saus borrelt.
Laat het geheel daarna op laag vuur in een uurtje gaar worden.
Serveer met witte gekookte rijst, gebakken banaan en kouseband.
Snij de kouseband in stukjes van ongeveer 2 cm en kook ze “bijtgaar”