Ketjap kip (Surinaams)

Ingrediënten

  • 1 mais- of scharrelkip in stukken gehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • fijngesneden ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje trassi
  • 4 eetlepels ketjap asin
  • 8 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel kentjur
  • 1 mespunt vetsin
  • laurierblaadje
  • 1 vleesbouillonblokje

Bereiding
Fruit de knoflook en de ui in de hete olie in de wok.
Voeg daarna alle overige kruiden en de kip toe.
Laat alles goed doorwarmen op middelhoog vuur.
Voeg na een minuut of 10 water toe.
Laat de kip vervolgens op middelhoog vuur gaar stoven.
Lekker met roerbakgroenten, stukje komkommer, satesaus, sambal en witte gekookte rijst.

Reacties zijn gesloten.