Ingrediënten
- 1 eend van ongeveer 1,5 a 2kg
- 2 grote flessen Schotse whiskey
- spekreepjes
- 1 fles olijfolie
Bereiding
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 min. voorverwarmen op 180 graden.
De longdrinks voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky Schenken.
Het tweede glas whisku opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 min. de oven op 200 gradenzetten en 2 graven vubben met whisky.
De glaven met whisky opdrinken en de schelven van het eerste glayoprapen.
Nog een halve glav insjenken en opdlinken.
Na een halve uur de oven opedoen om de eend te sjekken.
Blandwondesjalf in de badkarnel ganaale en op, de bovenkant van de Linke rand doen.
Nog twee glaven whiskey insjenke.
De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke.
De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen.
Deend oprape,
Deend nog is oprape en met de handdoek de bwandwondesalf van deend vegen.
De hande ontvette met viskey en de dube zalv veer oprape.
Ut kapotte glazz opvege en deend terug in de hove doen.
De heend oprape endove eers opedoen.
De tweede fjes biski opedoen en deovejeindzette.
Opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege.
Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zit te.
De vjes op de gjond zette,
Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot.
Deove afsjette.
De oge sljuite en omvalle.
Alleen klaarmaken als je de volgende dag niet naar je werk hoeft…
Smakelijk eten!