Ingrediënten
- 750 gram kipfilet
- 2 grote uien
- 2-3 rode lomboks
- knoflookteentjes naar smaak
- 3 schijfjes laos
- 3 schijfjes djahe
- 1 theelepel trassi
- 1 blokje vleesbouillon
- 6 kemirienoten
- 3 blaadjes daon salam
- 4 blaadjes djeruk perut
- 1 stengel sereh
- 1 theelepel sambal oelek (of zelfgemaakte sambal)
- half kopje olie
- santen
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
Bereiding
Maak een verse boemboe door de volgende ingredienten fijn te malen of te stampen.
1 grote ui, de rode lomboks, knoflook, laos, djahe (even apart gebakken), trassi, vleesbouillon en kemirienoten.
Snijd 1 uit en enkele tenen knoflook fijn.
Snij de kip in grote blokjes.
Fruit 1 ui en de knoflook even in de olie en roer de boemboe er doorheen.
Even laten sudderen.
Voeg de daon salam, djeruk perut en sereh toe.
Doe als het geheel begint te ruiken de stukjes kip erbij.
Goed roeren.
Schenk santen (uit blok of een karton) over het mengsel heen, zodat de kip er bijna onder ligt.
Voeg zout en suiker naar smaak toe en laat de Ajam Rudjak langzaam gaar sudderen.