Ingrediënten
- 2 eetlepels sla- of sojaolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 vingerkootje trassi
- 1 rode lombok
- 1 grote ui
- 4 blaadjes pandang
- 2 blaadjes daon salam
- 2 blaadjes djeruk perut
- kwart stengel sereh (of 1 theelepel serehpoeder)
- 1 vingerkootje laos
- 1 vingerkootje gember
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 kopje santen
- 2 kippeborstfilets
- suiker
- zout
- 1 aardappel
- paar stengels laksa
- lente uitjes
Bereiding
Snij de kipfilet in acht stukken.
Snij de aardappel in kleine blokjes.
Week de laksa in water.
Hak de kruiden.
Fruit de kruiden in de olie tot een bumbu.
Haal de stukjes blad eruit en maak de bumbu fijn in de blender (blaadjes kunnen daarna weer in de saus).
Voeg de santen toe en verwarm de saus.
Blancheer het vlees even en voeg de stukken toe aan de saus.
Laat het vlees goed inkoken en voeg zout en suiker naar smaak toe.
Bak de blokjes aardappel even aan en voeg ze samen met de laksa aan het gerecht toe.
Serveer met ringetjes lente-ui.