Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 1 eetlepel zonnebloem- of olijfolie
- 1 grote ui in stukjes gehakte
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 200 gram pittig belegen kaas, in kleine blokjes gesneden
- 3 tomaten
- 1 theelepel Provencaalse kruiden (gedroogd)
- kant-en-klaar bladerdeeg
- peper
- zout
Bereiding
Bekleed een (licht ingevette) geribbelde quichevorm met bladerdeeg, prik met een vork gaatjes in het deeg en zet de vorm tot gebruik koel weg.
Verwarm de oven voor op 225 oC.
Verhit de olie in de hapjespan, fruit de spekreepjes en de ui goudbruin, voeg het gehakt toe en bak het korrelig uit.
Breng het gehakt op smaak met peper, de Provencaalse kruiden en weinig zout.
Snijd de tomaten in dunne plakken.
Laat het gehaktmengsel in een schaal enigszins afkoelen.
Verdeel de helft van het gehaktmengsel over het deeg, leg daarop de helft van de kaas en de plakken tomaat.
Bestrooi de tomaat met de peterselie en bedekt het met de rest van het gehakt.
Strooi de rest van de kaas over het gehakt en bak de hartige taart in 30 minuten krokant en gaar.