Ingrediënten
- 1 zak diepvries singkong (cassevewortel)
- 50 gram droge geraspte kokos
- 100 gram gulah djawa (palmsuiker)
- halve theelepel zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram droge geraspte kokos koken met 2 eetlepels heet water en kwart theelepel zout
Voorbereiding
Diepvries cassevewortels laten ontdooien en in stomer of au-bain-marie gaar koken.
Harde nerven verwijderen.
Guja jawa klein snijden.
Op een bord 100 gram droge kokos, 2 eetlepels heet water en kwart theelepel zout flink mengen en knijpen totdat kokos gelijkmatig vochtig is.
Bereiding
Gare stukken cassavewortel, 50 gram kokos, palmsuiker, zout, vanillesuiker in aluminiumfolie wikkelen en in de stomer 5 minuten stomen.
Palmsuiker en kokos zijn dan zacht geworden.
In de keukenmachine fijnmalen of in een vijzel fijnstampen tot een homogene massa.
In een bakblik storten en 2 cm dik aandrukken.
Na afkoeling de cassevekoek met een natgemaakt mes in rechthoeken of ruitjes snijden.
Voor het opdienen in de vochtige kokos rollen en ook wat kokos er bovenop strooien.