Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 100 gram witte basterdsuiker
- 50 gram bloem
- mespunt zout
- paar druppels vanille essence
- 20 gram gesmolten boter
- extra gesmolten boter voor de bakplaat
- 1 zakje geschaafde amandelen
- Amandelkrullen
Voorbereiding
Doe de eiwitten in een kom.
Zet een fijne zeef op de kom en roer er de basterdsuiker, de bloem en het zout door.
Roer alles door elkaar tot er geen klontjes meer te zien zijn.
Roer er de vanille-essence en de gesmolten boter door.
Laat het beslag ca 20 minuten op kamertemperatuur rusten.
Bakken
Verwarm de oven voor op 200 oC.
Bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier en vet het licht in met boter.
Laat 5 of 6 lepels deeg met voldoende afstand van elkaar, zodat de koekjes kunnen uitlopen, op de bakplaat glijden.
Bestrooi met de geschaafde amandelen.
Zet de bakplaat 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Schep de amandelkoekjes, als de randen lichtgekleurd zijn, met een paletmes van de bakplaat, buig ze en hang ze over een bezemsteel of over de rand van een grote kom tot ze afgekoeld zijn.
Bak niet meer dan 5-6 koekjes tegelijk en zet de plaat kort terug in de warme oven als de koekjes te hard zijn geworden om te buigen.
Tip
Amandelkrullen moeten goed afgesloten worden bewaard en zijn het lekkerst op de dag waarop ze zijn gebakken.