Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 1 ei
- 2 eetlepels Parmenzaanse kaas
- 1 struikje broccoli
- 1 rode paprika
- 1 sjalot of kleine ui
- olie voor de ovenschaal
- 25 gram boter
- 1 pakje verse roomkaas met kruiden
- zout
- versgemalen peper
Bereiding
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim water met zout en giet af.
Klop intussen het ei los met de kaas en roer door de hete spaghetti.
Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze 3 minuten in water met wat zout.
Snijd de schoongemaakte paprika in smalle reepjes.
Snipper de ui of de sjalot.
Verwarm de oven voor op 200 oC.
Bestrijk een lage ronde ovenschaal met een doorsnee van 24 cm met wat olie.
Verdeel de spaghetti in een gelijkmatige laag over de bodem.
Druk het spaghettilaagje goed aan, bedruppel met wat olie en bestrooi met zout en peper.
Zet de schaal in de voorwarmde oven en laat de spaghettibodem 15-20 minuten bakken tot de bovenkant begint te kleuren.
Verhit de sjalot tot hij glazig wordt. Laat de broccoli en de paprika kort meebakken.
Verdeel het broccolimengsel over de spaghettibodem en bestrooi met de kaas. Maal er wat peper over.
Zet de pizza nog een paar minuten in de oven tot de kaas begint te smelten.