Ingrediënten
Marinade
- 4 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 3 theelepel sambal manis of sambal badjak
- 1 klein gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
Satésaus
- 4 grote lepels pindakaas
- 1 kopje water
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 theelepels sambal manis of sambal badjak
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 2 etelepels bruine suiker of stroop
- 1 scheutje azijn
Verder
- 750 gram kipfilet
- 1 pak mie
- 3 grote uien
- 1 pak verse bamigroenten
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 grote prei
- doosje champignons
- 1 zakje gedroogde bami goreng groente
- 1 pak kroepoek
- 2 bananen
Bereiding
Snij de kipfilet in dobbelsteentjes en 16 wat grotere stukken.
Maak de marinade en roer de kipstukjes er door heen.
Als de marinade goed in de kip is getrokken (ongeveer half uur) bak je ze rustig in de koekenpan met een beetje olijfolie bruin.
Draai het gas uit en laat het rustig staan.
Zet een grote pan water op en breng deze ondertussen aan de kook.
Pak een wok of een grote koekenpan, doe hier 4 eetlepels olijfolie in en daarna de 3 grote gesnipperde uien. Bak deze tot ze bruin worden.
Snij de 2 grote preien in ringen. Even wassen in een vergiet, uit laten lekken en roer de prei daarna door de uien.
Voeg vervolgens de verse bamigroente, gesnipperde champignons en de gedroogde bami goreng groente erbij en laat het niet al te gaar worden.
Kook de mie 2 minuten korter dan op de verpakking is aangegeven.
Roer de mie door de groente en de kip, behalve de grotere stukjes. Laat het rustig op een laag pitje staan.
Maak de satésaus. Rijg de 16 grotere stukken aan 4 satéstokjes en verwarm ze in de magnetron.
Dien de bami op, serveer de saté, kroepoek en plakjes banaan erbij.