Wendy Gilissen – De zoektocht naar Tzanáta

Uitgever: Aguéri
Waardering: 9
Aantal pagina’s: 521
ISBN: 97894-6328-352-6

Wendy Gillissen (Delft, 1969) maakte als 5-jarige kennis met de oude heuvels van Engeland, Schotland en Wales en is gefascineerd door dromen en de wereld van het bovennatuurlijke. Naast auteur is zij werkzaam als psychologie en regressie- en reïncarnatietherapeut.

Na zeven jaar keert Yldich onverwacht terug naar het Huis van het Hert in het Hoge Noorden door een droom van  Dánayel, de zoon van Rom. Hij droomde over een mooie vreemde plaats, waar bijna geen mensen meer woonden. En over schepen die er aan komen met mensen die op Rom lijken en bewapend zijn. Schepen waar ook iets donkers aan boord is geglipt… Het lijkt op het verhaal over de komst van de Tzanatzi 500 jaar eerder. Ondertussen komen er ook verontrustende berichten uit het Zuiden: De laatste Tzanatzi zijn aan het verdwijnen en behalve hun botten wordt er niets van ze terug gevonden. De droom en de berichten zijn voor Rom, Yldich, Eald en Eldrich reden om naar het Zuiden te gaan, op zoek naar antwoorden.

Het eerste deel uit deze serie ‘De Vloek van de Tahièra’ won in de VS drie prijzen voor zelfstandige auteurs.  Op het tweede deel, ‘De Zoektocht naar de Tzanáta’ moesten we wel langer wachten dan gedacht, namelijk bijna 11 jaar! Maar het was het wachten zeker waard. Dit vervolg is nog beter dan het eerste deel.

Het is een spannend en goed uitgewerkt verhaal vol magie. Een boek dat ik niet weg kon leggen. Je wilt het in één ruk uitlezen; weten hoe het Rom, Yldich, Eald  en Aldrich vergaat.  Beslist een aanrader! Ik hoop dat deel 3 van deze serie snel aan komt!

Sophia

Reacties zijn gesloten.