Tisa Pescar – Wolfmaan

pescar-tisa_wolfmaanUitgever: Kramat
Waardering: 8.5
Aantal pagina’s: 304
ISBN: 978-90-795-5217-7

Tisa Pescar werd geboren in Rotterdam. Haar liefde voor spelling en taal was al heel vroeg aanwezig. Al vanaf het moment dat ze kon schrijven, schreef ze verhaaltjes in schriften. Eenmaal volwassen nam het schrijven een andere richting: ze schreef teksten voor de bands waarin ze zat. Na een tijdje wilde ze een lang verhaal schrijven. Jachtmaan was in 2008 haar debuutboek, het eerste in de reeks Maanmysteries waarin weerwolven en vampieren blijken te bestaan.

Wolfmaan is het 2e deel in deze reeks. Het speelt zo’n tien jaar na Jachtmaan waarin de vloek die op de huisgenoten Cat, Maire, Pascal, Eris en Radu rustte werd verbroken. Tien relatief rustige jaren in het Franse bos. Dan wordt er op een dag een foto afgeleverd van Veles, het negenjarig zoontje van Maire en Radu. Het is al snel duidelijk dat Vidar, een zieke en wraakzuchtige geest hiervoor verantwoordelijk is. Elke avond laat hij een nieuwe foto achter. Het brengt Cat ertoe gevaarlijke bovennatuurlijke krachten om hulp te vragen. Radu verdiept zich intussen in een eeuwenoud boek. Achtervolgd door geesten uit het verleden, raken zij in de ban van een zenuwslopende race tegen de klok, of beter gezegd… tegen de maancyclus.

Wederom weet Tisa Pescar een erg goed afgerond verhaal neer te zetten. De karakters met hun demonische, maar ook hun aardse kant, blijven boeien en worden verder uitgediept. De schrijfwijze van Tisa Pescar sleept je in volle vaart mee en zorgt ervoor dat je het boek niet weg wil en kan leggen, je wilt weten hoe het verder gaat. Een echte pageturner dus. Het is een geloofwaardig, spannend en intrigerend vervolg op Jachtmaan, en… met een pakkend open einde. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het derde deel: Heksenmaan. De verwachting is dat dit boek medio 2010 verschijnt.

Sophia

Reacties zijn gesloten.