Terry Pratchett – Schijfwereld -21: Het jongste Werelddeel (The last continent)

Pratchett-Het-jongste-WerelddeelVertaling: Venugopalan Ittekot
Uitgeverij: Spectrum BV
Omslagillustratie: Josh Kirby
Omslagontwerp: Alpha Design, Leusden
Uitvoering: paperback
Aantal blz.: 272 – ISBN 90 274 7366 8

Terry Pratchett blijft me verbazen. Het Jongste Werelddeel is inmiddels het 21ste deel in de Schijfwereldreeks en eigenlijk nog net zo goed en amusant geschreven als het eerste deel over deze wonderbaarlijke wereld. De Schijfwereld glijdt nog immer langs de sterren, getorst door vier immense olifanten die op hun beurt weer op de rug van een nog immensere schildpad staan.

In dit deel keert de doodgewaande stuntelige tovenaar Rinzwind en zijn steun en toeverlaat Bagage met zijn blote beentjes weer terug. Deze antiheld moet het werelddeel IksIksIksIks redden. Maar wat heeft die kangaroe daar nu mee te maken?

In het werelddeel IksIksIksIks zijn, via de kamer van een wel heel bijzondere hoogleraar, een handjevol stafleden van de Gesloten Universiteit terecht gekomen. Zij zijn op zoek naar een geneesmiddel voor de bibliothecaris van de GU. Deze mensaap (hij was ooit een menselijke tovenaar) verandert van vorm wanneer hij niest! Maar het geneesmiddel wat hij nodig heeft, zit in het hoofd van een lang geleden verdwenen collega tovenaar….

Terry Prachett heeft wederom een zeer humorvol boek geschreven. Hij is in staat om je regelmatig in lachen uit te laten barsten en tegelijkertijd een spiegel weet voor te houden over het reilen en zeilen in onze eigen wereld. Ik zit alweer uit te kijken naar zijn volgende boek over de Schijfwereld.

Sophia

Reacties zijn gesloten.