Terry Goodkind – De Negende Wet van de Magie: Ketenvuur

Goodkind-KetenvuurUitgever: Luitingh Fantasy
Waardering: 7,5
Aantal pagina’s: 752
ISBN: 90-245-5401-2

Ketenvuur is alweer het negende boek in deze reeks en tevens het 1 e deel van de Chainfire -trilogie. Dat was ook duidelijk te merken, want voor het eerst in de reeks eindigde dit boek met een ‘open einde’.

Ketenvuur is één van de beste boeken uit de reeks. Vanaf de allereerste bladzijde wordt je direct midden in het verhaal geplaatst. Een zwaar gewonde Richard die dankzij de zorgen van de tovenares Nicci weer op de been wordt gebracht. En vervolgens blijkt zijn vrouw Kahlan spoorloos te zijn verdwenen. Erger nog: niemand behalve Richard kan zich haar herinneren! Het is tevens de start van de speurtocht van Richard naar Kahlan. Een zoektocht die uiteraard, zoals het in dit genre hoort, met vallen en opstaan en de nodige tegenwerking verloopt.

Terry Goodkind heeft met Ketenvuur een goed verhaal geschreven. Het heeft je vanaf bladzijde één in zijn greep en het houdt je in zijn greep. Het is verslavend en je wilt het eigenlijk liefst achter elkaar uitlezen. Je wilt weten hoe het afloopt. Helaas moeten we op de echte ontknoping nog even wachten. We zijn pas bij het eerste deel van deze trilogie.

Een lid van het FF-leesclubforum, vatte het als volgt samen: Ketenvuur bevat de meeslependheid van De Eerste Wet van de Magie, de spanning van De Tweede Wet van de Magie, de grimmige sfeer van De Derde Wet van de Magie, de emotionele lading van De Tempel der Winden, de onmacht van Ziel van het Vuur, de vastberadenheid en het niveau wat verhaal betreft van Zuster van de Duisternis, de originaliteit van Zuilen der Schepping en de wanhoop van Het Weerloze Rijk.
Een samenvatting waar ik me volledig bij aansluit.

Sophia

Reacties zijn gesloten.