Terry Brooks De reis van de Jerle Shannara, boek 1: De heks van Shannara (The Voyage of the Jerle Shannara: Ilse Witch)

brooks, terry - de heks van shannaraVertaling: Frans Hille
Uitgeverij: Het Spectrum
Aantal blz.: 413
ISBN 90-90 274 7205 X

Na de fantasyreeksen Het Magisch Koninkrijk en Krachten van het Kwaad keert Terry Brooks terug naar de magiche wereld Shannara.

De magische wereld van Shannara leek tot rust gekomen, maar niets is minder waar…..
Jager Predd, een elf en vleugelrijder, treft tijdens een routinevlucht met zijn roc Obsidiaan over de wateren van de Blauwe Deler een drenkeling aan. Hij brengt de drenkeling (een elf) naar een genezer op een nabijgelegen atol. De ogen en tong van de drenkeling blijken te zijn uitgesneden. Wie de elf is weet hij niet, maar Jager vindt wel een kaart en een armband bij hem. Hierdoor vermoedt hij waar hij moet gaan zoeken en vertrekt naar de elfenhoofdstad Aborlon, naar koning Allardon Elessedil.

De vondst van deze drenkeling brengt heel Shannara in beroering. De drenkeling sterft, maar zijn kaart onthult de ligging van een legendarische stad, waar een grote magische schat te vinden is.
Om de kaart goed te kunnen lezen wordt de druide Loper Boh ingeschakeld. Maar er zijn meer kapers op de kust: de mysterieuze Ilseheks heeft haar eigen snode plannen en wil koste wat kost de schat voor zichzelf hebben.

Koning Allardon besluit, samen met Loper Boh, een expeditieteam samen te stellen. Maar voordat de expeditie vertrekt wordt de koning vermoord. Zijn oudste zoon en opvolger, houdt zich aan de belofte van zijn vader en het team kan toch vertrekken om de toegangssleutels van de legendarische stad en de magische schat op te sporen. Om zo snel mogelijk bij de eilanden te komen maken ze gebruik van een luchtschip van de nomaden met Rodo Altmer als kapitein: de Jerle Shannara. Ook de Ilseheks is in het bezit van een luchtschip.

Al met al weer een echte ouderwetse Brooks: spanning, magie, avontuur! Lees je in щщn ruk uit!

Sophia

Reacties zijn gesloten.