Tais Teng, Marcel Orie, Jaap Boekestein, Jan Mara, Paul Evenblij, Remco van Straten en Sophia Drenth – Waen Sinne 2

Weansinne2Waardering: 7,5
Aantal pagina’s: 78

Waen Sinne 2 is een pulptijdschriftachtig boekwerkje met gloednieuwe, nog niet eerder gepubliceerde verhalen van Tais Teng, Marcel Orie, Jaap Boekestein, Jan Mara, Paul Evenblij, Remco van Straten en Sophia Drenth en schitterend geïllustreerd door Remco van Straten.

Waren in Waen Sinne 1 de verhalen uit de Cthulhumythos het thema, dit keer is het Sword & Sorcery. Nee, geen fantasy in de stijl van Tolkien, geen epische strijd tussen Goed en Kwaad, geen verheven queeste. De doorsnee held in Sword & Sorcery is uit op eigen gewin, te bemachtigen door spierkracht of sluwheid. Meestal is het toeval als ze aan ‘de goede kant’ staan…

De verhalen in Waen Sinne 2 zijn van hoge kwaliteit en heel divers. Het ene moment verblijf je in een wereld vol met kwaadaardige elfen, even later dwaal je rond op de savannes van Afrika. Je maakt kennis met de vreemde gewoonten van een echtpaar in een groot herenhuis en krijgt een blik in de keuken hoe een kwaadaardige landheer zijn landgoed probeert geschiedenis en sfeer te geven. Je gaat op zoek naar Erfenis-artefacten en volgt de belevenissen van de Wreker tijdens zijn zoektocht naar De Zwarte steen. Je maakt kennis met het leven in een stad waarin de bewoners verticaal denken. En tot slot is er nog het verhaal over een magiër zonder tong en iedereen weet: een magiër zonder tong was zo goed als dood….

Waen Sinne 2 is opgedragen aan de op 16 juni 2003 overleden schrijver Paul Harland. De opbrengsten van dit boekwerkje zijn volledig bestemd voor het goede doel: De Paul Harland Prijs (v/h Millennium Prijs).

Sophia

Reacties zijn gesloten.