Ron Puyn – Ongelooflijk… maar waar!

Puyn-Ron-Ongelooflijk-maarwaarUitgever: Suspense Publishing
Waardering: 7.5
Aantal pagina’s: 302
ISBN: 90 806 3454 9

Journalist/auteur Ron Puyn heeft het afgelopen decennium in opdracht van boek- en tijdschriftuitgevers – maar vooral ook uit persoonlijke interesse – honderden mensen gesproken die opvallende dingen hadden meegemaakt of gezien. Ongelooflijk… maar waar! (inmiddels alweer de 2e druk) is het resultaat van al deze gesprekken.

Toen ik dit boek tussen de stapel recensieboeken ontdekte hoopte ik dat ik het mocht recenseren. Een aantal van de verhalen had ik al eerder gelezen in diverse bladen in onze leesmap, zoals als Aktueel, Panorama, Margriet, en Paravisie. Ze spraken me toen al heel erg aan, nieuwsgierig als ik ben naar het paranormale en vreemde, bizarre gebeurtenissen en feiten.

Er zijn bewust geen wetenschappers of andere deskundigen bijgehaald. In zijn voorwoord schrijft Ron Puyn dat het hem puur om de verhalen ging zoals ze door de mensen werden verteld. Wel is er in deze 2e druk de visie van de Haarlemse theologe Dr. Joanne Klink opgenomen. De visie is geschreven n.a.v. het verhaal over de kleine Maurice (De Magische Sleutel).

De titel Ongelooflijk… maar waar! dekt de inhoud van het boek perfect. Het is een verzameling van ruim dertig interviews, ooggetuigenverslagen en reconstructies van ongelooflijke, maar ware gebeurtenissen in ons nuchtere Nederland. Het vertelt over magie, geesten, reïncarnatie, exorcisme, uittredingen, berichten uit het hiernamaals, voorspellingen, UFO’s en nog veel en veel meer. De verhalen worden verteld door mensen die het gezien of meegemaakt hebben. Verder vermeld het boek nog een aantal vreemde verschijnselen en bizarre feiten. Zou er dan toch meer zijn tussen hemel en aarde?
Op het internet kunt op de site van Ron Puyn (www.suspensestory.com) discussiëren over alles wat met dit onderwerp te maken heeft en de nieuwste verhalen lezen.

Dit boek is een must voor mensen die in dit soorten zaken geïnteresseerd zijn.

Sophia

Reacties zijn gesloten.