Robin Hobb – Magisch Eindspel

hobb-robin-eindspelUitgever: Luitingh Fantasy
Waardering:
Aantal pagina’s: 591
ISBN:9789024522132

Helaas alweer het laatste deel van deze trilogie en zoals we inmiddels van Robin Hobb gewend zijn, is het een spetterend slotdeel dat je maar moeilijk weg kunt leggen.

Nevare weet met behulp van de Spikkelmagie van boomvrouw Lisane op spectaculaire wijze uit de gevangenis en aan zijn executie in Gettys te ontsnappen en besluit het woud in te vluchten. Ongewild loopt hij in de richting van de stronk van Lisane, de oorzaak van zijn contact met de Spikkelmagie en de splitsing van zijn geest in Nevare en Soldatenjongen. Soldatenjongen beschouwd de boom als zijn thuis, maar voor Nevare is Lisane een vijand van zijn volk.

Toch gaat hij op haar advies kijken naar de vorderingen aan de Koningsweg die al zoveel ellende heeft veroorzaakt. Hij komt tot het besluit dat het voor beide volken beter is om de aanleg te saboteren en leifst proberen te stoppen. Tot grote ergernis van zijn Spikkel-ego Soldatenjongen verbruikt hij daarbij al zijn opgeslagen Spikkelmagie. In de uitgeputte toestand waarin Nevare terecht komt lukt het Soldatenjongen de macht te grijpen en hij vertrekt naar het volk van de Spikkels, diep in het woud. Het is het begin van een oorlog vol magie van de Spikkels tegen de Genrianen.

De innerlijke strijd tussen Nevare en zijn Spikkelego Soldatenjongen is perfect uitgewerkt en spannend. Langzaamaan wordt het duidelijk wat de rol van Nevare/Soldatenjongen in deze oorlog is en hoe dit tot vrede tussen beide volken kan leiden. Maar voor het zover is..

Een echte aanrader, deze trilogie van Robin Hobb waarin ze alles uit de kast heeft gehaald om de trilogie een zinderend, spannend en vooral ook magisch slot te geven.

Sophia

Reacties zijn gesloten.