Robert Newcomb – De Erfgenaam van de Steen -1: De vijfde tovenares (The Fifth Sorceres)

Newcomb_Robert_ErfegenaamvdsteenUitgeverij M.
ISBN 90-225 3289 5

Robert Newcomb, getrouwd met een neuropsychologie die ook schrijft, woont in Florida en is een man met vele talenten, onder meer het talent om met een wichelroede water te vinden. Hij studeerde aan de universiteit van Southampton (Engeland) en aan die in Colgate. De laatste verliet hij met een graad in de economie (cum laude) en een laag cijfer voor kunstgeschiedenis….
Na een succesvolle carrière als zakenman besloot hij zich volledig te wijden aan zijn grootste passie: het schrij-ven van fantasyromans. Hij was met de fantasy in aanraking gekomen nadat zijn vrouw hem een boek van Terry Brooks liet lezen.

De vijfde tovenares is het debuutboek van Robert Newcomb. Het verhaalt over een strijd tussen goed en kwaad, tussen magiër en heks, tussen man en vrouw, licht tegen duister….
Hoofdpersoon is Tristan, prins van Eutracië. Tristan zal, zoals gebruikelijk in Eutracië, op zijn 30-ste tot koning worden gekroond. Hij zit hier echter niet op te wachten, het vrije en zelfstandige leven bevalt hem prima en na zijn kroning is dat afgelopen. Maar ook Tristan kan het lot niet ontlopen…
Tijdens de kroningsplechtigheid wordt Eutracië overrompeld door een leger van monsters van de doodgewaande Kring van tovenaressen die heerst aan de overzijde van de Zee der Fluisteringen. Tijdens deze aanval verliest Tristan bijna iedereen die hem lief is.

Niet van plan zijn erfgoed zo maar op te geven en vol wraakgevoelens, vertrekt hij met de magiër Wigg om zijn ontvoerde tweelingzuster en de Paragon met de magie van Eutracië terug te vinden. Hiervoor moeten ze de tot nu toe onneembaar geachte hindernis, de Zee der Fluisteringen, oversteken om in het domein van de wrede tovena-ressen te komen.
Ondertussen moet Tristan zich ook zo snel mogelijk de disicplines van de magie eigen maken, want volgens de Profetieën is hij de Verlosser wiens komst voorspeld is, diegene op wiens schouders het wankele evenwicht van goed en kwaad van de wereld rust….

Geen slecht debuut. Een vlot en spannend geschreven boek, soms wat hard (beetje horrorachtig zelfs) met be-hoorlijk wat persoonlijk drama. De karakters zijn goed uitgewerkt en de helden krijgen e.e.a. beslist niet cadeau.

Sophia

Reacties zijn gesloten.