Rianne Lampers – Het Duistere Pact

lamper-rianne-HetDuisterePactUitgeverij: Books of  Fantasy
Waardering:  9
Aantal pagina’s: 210
ISBN: 978-90-808-2445-4

De Nederlandse auteur Rianne Lampers (1963) die zichzelf een ‘een lezend schrijver en een schrijvende lezer’ noemt, wil zich niet vastpinnen aan één genre. Ze is wars van hokjes denken en gaat er prat op veelzijdig te zijn. Na een damesroman (Carina’s Carrière), een fantasyroman (De vriend van de koning) is haar derde boek, Het Duistere Pact,  een onvervalst horrorverhaal. En wat voor een verhaal!

De eerste 2 boeken werden uitgegeven door Gopher. Het Duistere Pact door Books of Fantasy, een imprint van Uitgeverij Attest Fantasy van Alex de Jong, auteur en uitgever van het blad Pure Fantasy.

De 16-jarige dwarse puber Monique, met een voorliefde voor de Gothic scène, erft van haar dementerende oma een prachtige 19e-eeuwse jurk. Een zwarte robe met bijbehorende sieraden: 3 van obsidiaan gemaakte gitzwarte tranen in de vorm van oorbellen en een hanger. De jurk en sieraden waren van haar oudtante Eloise, een dame met op zijn zachts gezegd een gruwelijke levenswijze die begin 1900 op mysterieuze wijze verdween.

Dolgelukkig is Monique met haar aanwinst, maar er lijkt een vloek op de jurk en de sieraden te liggen. Het is gedaan met haar geluk: haar moeder krijgt een auto-ongeluk, haar grootmoeder overlijdt en Monique zelf raakt totaal in de ban van de jurk. Het brengt haar en haar stiefvader Theo naar een huis in Sluis. Daar neemt de geest van Eloise die van Monique over en ontvouwt zich een gruwelijke en beklemmende geschiedenis.

Rianne Lampers is er in geslaagd een realistische, eigentijdse wereld neer te zetten. Een wereld die tegelijkertijd duistere en angstaanjagende banden met het verleden heeft. Een wereld waarin ‘het kwaad’ probeert de macht op aarde over te nemen. De karakters zijn goed uitgewerkt, de plotlijn is spannend met een goed uitgewerkt einde.

Hoewel het een afgerond verhaal is, leent het zich uitstekend voor een vervolg. Ik hoop dan ook dat Rianne Lampers dat ooit nog eens zal schrijven.

Een intrigerend, spannend en heel goed geschreven klassieke horror van Nederlandse bodem. Beslist een aanrader.

Sophia

Reacties zijn gesloten.