Raymond E. Feist – Het Conclaaf der Schaduwen -2: Koning der Vossen

Feist-KoningderVossenUitgever: M
Waardering: 7,5
Aantal pagina’s: 287
ISBN: 90 225 3733 1

Raymond E. Feist verkocht, sinds in 1982 Magiër (Magician) verscheen, wereldwijd inmiddels zo’n 15 miljoen boeken. De meeste boeken spelen zich op op Midkemia en Sethanon.

Het Conclaaf der Schaduwen is een nieuw hoofdstuk in de Oorlog van de Grote Scheuring en de geschiedenis van Midkemia. Het speelt ruim 30 jaar na De Boeken van de Slangenoorlog. Koning der Vossen is het tweede deel in deze nieuwe serie.

In tegenstelling tot de meeste boeken van Feist, waarin het verhaal meerdere hoofdpersonen en verhaallijnen kent, gaat Koning der Vossen over de belevenissen van slechts één persoon: Klauw, inmiddels beter bekend als Klaus Haviks. Klauw is de enige overlevende van de Orosini. Zijn volk werd in opdracht van de hertog van Olasko afgeslacht.

In het vorige deel van deze serie, Klauw van de Zilverhavik, leerden we Klauw kennen en konden we lezen waarom hij zich aansloot bij het Conclaaf der Schaduwen. Een Conclaaf waar o.a. de magiërs Puc en Nakur deel van uitmaken. We zagen Klauw veranderen van een naïeve jonge wilde in een goed opgeleide jongeman vol zelfvertrouwen en één van de beste zwaardvechters van het land. Klauw heeft één grote wens: wraak op de moordenaars van zjin stam Het lijkt erop dat het vervullen van deze wens dichterbij komt wanneer hij van het Conclaaf de opdracht krijgt in dienst te treden bij de hertog van Olasko. Zijn opdracht is informatie in te winnen over de hertog maar vooral over de magiër achter de hertog: Laso Varen. Een zeer gevaarlijke magiër met verbazingwekkende krachten…

Koning der Vossen is een prima uitgewerkt verhaal. Niet echt ‘stand-alone’ te lezen, dan mis je veel van het hoe en waarom. Lees daarom eerst Klauw van de Zilverhavik, deel 1 van Het Conclaaf der Schaduwen.

Sophia

Reacties zijn gesloten.