Raymond E. Feist – De Saga van de Demonenoorlog –1: Het legioen van de angst

feist-legioenvandeangstUitgever: Luitingh Fantasy
Waardering: 7
Aantal pagina’s: 352
ISBN: 978 90 245 2888 2

Het Legioen van de angst is het eerste deel van de nieuwe reeks De Demonenoorlog, de opvolger van De Duistere Oorlog. Ook deze reeks speelt zich af op de wereld Midkemia, zo’n tien jaar na de gebeurtenissen uit De Toorn van een Waanzinnige God.

Een nieuw levensgroot gevaar bedreigt Midkemia, een dreiging waarvan de wortels tot ver in het verleden reiken. Het leven op de wereld Andcardia, bevolkt door een volk van Hoogelfen is door het Verschrikkelijke Legioen van de Demonenkoning vrijwel uitgeroeid.

De hoop van de overgebleven Hoogelfen onder leiding van tovenaar Laromendis is gevestigd op het terugvinden van hun thuiswereld: Midkemia. De thuiswereld die ze ooit, ten tijde van de Chaosoorlog, verlieten en die ze nu, desnoods tot elke prijs, willen veroveren. Daarvoor moeten ze wel eerst de strijd aangaan met de huidige bewoners van Midkemia: mensen, dwergen, genomen, en zelfs hun verwanten de elfen van Elvandar. Deze laatsten zien de Hoogelfen, die zichzelf Het Sterrenvolk noemen, als ondergeschikten.

Na het raadplegen van het Orakel roept Puc de hulp in van de machtige krijgertovenaar Thomas en de demonenbestrijdende geestelijke Amirantha. Wat hij niet weet is dat hij zo twee ‘oude geliefden’ herenigt die ooit in bitterheid uit elkaar gingen. En die hebben zo hun eigen plannen…

Een nieuw boek over Midkemia dus, maar dit keer wel een boek met een frisse wind! Er worden nieuwe personages geïntroduceerd die je ook direct goed leert kennen. Het is duidelijk dat dit eerste deel eigenlijk een inleiding is van de nieuwe verhaallijn, echt schokkende zaken en heel veel actie zit er nog niet in. Alhoewel, Feist laat in dit boek wel een van zijn hoofdpersonen sterven…

Een echte Feist dus, die zijn fans en de liefhebbers van epische fantasy een aantal prettige leesuurtjes bezorgt…

Sophia

Reacties zijn gesloten.