Peter Schaap – Schaduwmeesters, deel 2: Schaduw & Dwergenstaal en deel 3 (slot): Schaduw & Drakenstof

Schaap_Peter_Schaduwmeesters2Schaap-Peter-Schaduw-en-DrakenstofUitgeverij: Meulenhoff
Aantal blz.: 352 / 394
ISBN 90 225 3392 1 / 90 225 3393 X

In SF Terra 166 staat mijn recensie over het eerste deel van deze trilogie, de trilogie waarmee Peter Schaap be-geeft zich voor het eerst op het terrein van de epische fantasy begeeft.

De hoofdpersonen uit deze serie Baldin, een jonge halfelf van de schijversschool van Valkborg, een aantal van zijn medeleerlingen en hun begeleiders en Omaric, de broer van de keizer, blijken een cruciale rol te spelen in de snode plannen van de Schaduwmeester. Deze zit gevangen op de Bondoe’s Maan en staat op het punt zijn bal-lingschap met behulp van zijn voormalige bondgenoten in de magie te beëindigen. Hij zit vol kwade plannen. Terwijl Beldin gevangen wordt genomen door een groep elfen blijken zijn vrienden op Bondoe’s Maan terecht gekomen te zijn. Niet voor lang echter….
Door de acties van de Schaduwmeester en zijn companen stort Bondoe’s Maan op de aarde neer. Maar de Scha-duwmeester had geen rekening gehouden met de magische droom van de steendraak Hochaskalda. De geplande catastrofe blijft daardoor uit. Wel komt de wilde magie, die Bondoe’s maan bijeen hield vrij en deze magie ver-oorzaakt behoorlijk wat chaos op de aarde. De Schaduwmeester wil deze choasperiode gebruiken om zijn macht op de aarde te herstellen en zijn eeuwige keizerrijk te stichten. Of dit hem lukt, dat moet u zelf maar lezen!

Was ik over het 1e deel niet echt super enthousiast, over de laatste twee delen van deze trilogie ben ik dat wel. We hebben er wel een tijdje op moeten wachten, deel 2 zou najaar 2001 verschijnen, maar dat werd een jaartje later. Het wachten was de moeite echter zeker waard en gelukkig volgde ook het 3e en laatste deel zeer snel.
De eerste stappen van Peter Schaap op de epische fantasy zijn een groot succes! Een vlot en spannend geschre-ven trilogie met goed uitgewerkte karakters en aantrekkelijke plots. Echte aanrader!

Sophia

Reacties zijn gesloten.