Monika Felten De Saga van Thale –1: Elfenvuur

felten-monika-elfenvuurUitgever: Luitingh Fantasy
Waardering: 8
Aantal pagina’s: 383
ISBN: 978-90-245-3055-7

Monika Felten (1965) won met de De Sage van Thale tweemaal de Deutscher Phantastik Preis en brak door naar het grote publiek. Momenteel wordt ze als de belangrijkste vrouwelijke vertegenwoordiger van het oorspronkelijke Europese fantasyverhaal beschouwd.

De legers van An-Ruhkbar rukken op naar Thale. De vlucht van de laatste druiden is niet alleen een teken van groot onheil voor de bevolking, maar bedreigd ook de nevelelfen. Uiteindelijk wordt het land onder de voet gelopen en de bewoners onderdrukt. Alle druiden die de verovering overleefden werden ingemetseld en bijna alle Nevelelfen uitgemoord. Met magie maakt An-Ruhkbar vervolgens alle nieuwe zwangerschappen onmogelijk. Vrouwen die toch een kind baren worden opgespoord door een dromenfluisteraar en wacht een verschrikkelijk lot. Op die manier probeert hij te voorkomen dat de voorspelling van de druide Anthork te voorkomen. Die voorspelde de komst van een redder die de duistere machten zal overwinnen en Thale weer uitzicht biedt op vrede en voorspoed.

Ilahna zag haar familie omkomen in een zee van vuur en wordt geplaagd door vreselijke herinneringen. Ze ontdekt tot haar grote schrik dat ze zwanger is en probeert dit te verbergen. In een visioen hoort ze dat haar baby de verwachte redder is. Ze moet de baby Sunnivah noemen en krijgt een amulet die de baby moet beschermen. Ilahna vlucht uit haar dorp en brengt een meisje ter wereld. Ze noemt haar Sunnivah. Ondertussen krijgt de nevelelf Naemy van dezelfde mysterieuze verschijning de opdracht het pasgeboren kind te beschermen en naar de priesteressen van de Godin te brengen.

Monika Felten heeft de Deutscher Phantastik Preis niet voor niets met deze trilogie gewonnen. Elfenvuur is een boek dat je in één ruk uitleest. Het is een vlot en spannend verhaal in een realistische wereld. Beslist een aanrader. Het tweede deel van deze trilogie, Elfenkracht, verschijnt november 2009.

Sophia

Reacties zijn gesloten.