Michelle Paver – Torak en Wolf – Avonturen uit een magisch verleden –4: Verstoten

Uitgever: The House of Books
Waardering: 7
Aantal pagina’s: 255
ISBN: 9044320039

Zoals ik ook al in mijn recensie over deel 3 uit deze 6-delige reeks schreef, heeft Michelle Paver veel research gedaan. Dit is duidelijk terug te zien in de zeer geloofwaardige wereld waarin Torak leeft. Opnieuw neemt Michelle Paver ons duizenden jaren mee terug in de tijd, naar een wereld vol mysterieuze krachten, een wereld waar ook de Zieleneters wonen. Waar alleen de sterkste overleven en de mensen in stammen leven, zoals Toraks Wolvenstam en de Ravenstam van zijn vriendin Renn, waar hij onderdak heeft gevonden. Een wereld waar respect voor de natuur een grote rol speelt.

Na hun avonturen in het hoge noorden zijn Torak, Wolf en Renn veilig teruggekeerd bij de Ravenstam. Maar Torak heeft aan zijn strijd met de kwaadaardige Zieleneters een vreselijk geheim overgehouden. De Addermagiër, een van de drie overgebleven Zielenters, heeft een teken op zijn borst gegeven.

Maar zijn geheim komt uit: de stam ontdekt het teken en Torak wordt er van beschuldigd een Zieleneter te zijn. De stammen verstoten hem en vanaf dat moment is hij vogelvrij en iedereen die hem tegenkomt mag hem doden. Samen met Wolf vlucht hij voor zijn vijanden en komt uiteindelijk hij terecht bij het Bijlmeer. Hier blijkt zich een Zieleneter te verschuilen: de Addermagiër, degene die hem het teken heeft gegeven.

De reeks is bestemd voor 10+. Het is een spannend verhaal en heeft, net als de eerste drie delen, een behoorlijke vaart. Door de grondige research van de auteur is het geloofwaardig tot het eind.

Sophia

Reacties zijn gesloten.