Michelle Paver – Torak en Wolf –3: Avonturen in het Hoge Noorden – Avonturen uit een magisch verleden

Paver-M-Torak-avontuurinhethogenoordenUitgever: The House of Books
Waardering: 7
Aantal pagina’s: 255
ISBN: 9044316028

Michelle Paver heeft veel research gedaan voor deze reeks. Dat zie je duidelijk terug in het verhaal. De wereld waarin Torak leeft is geloofwaardig.

Deze serie voor de leeftijdscategorie 10+ speelt duizenden jaren terug in de tijd. Een periode na de IJstijd, toen heel Noordwest-Europa nog met Woud was bedekt. Een wereld vol mysterieuze krachten (magiërs, demonen en andere fantasiefiguren), waar alleen de sterkste overleeft.

Mensen leven in kleine (deels nomadische) stammen, zoals Toraks Wolvenstam en de Wilgen- en Zeehondenstam. De stammen kennen geen schrift, metaal of het wiel. Ze weten wel alles van dieren, bomen, planten en stenen en staan heel dicht bij de natuur. De natuur – zij zien hier levende wezens in – wordt gerespecteerd. Geen boom wordt omgehakt of een dier gedood zonder de Grote Geest te danken en de ziel van de boom of het dier om vergeving te vragen. De natuur speelt dan ook een grote rol in deze reeks.

Torak’s vader is vermoord door het Kwaad en hij stond er alleen voor. Hij heeft bij zijn stervende vader gezworen dat hij zal proberen het Kwaad te stoppen, alleen weet hij nog niet hoe. Torak sloot vriendschap met een wolfsjong en een meisje dat Renn heet. Samen proberen ze het Kwaad te bestrijden. Hij heeft zijn hachelijke avonturen op de Zeehondeneilanden overleefd en is herenigd met Wolf.
Maar dat is van korte duur: kwaadaardige Zieleneters ontvoeren Wolf en zijn van plan om hem te offeren. Om Wolf te bevrijden, smeedt Torak een ingenieus plan. In een barre, winterse woestenij moet hij het opnemen tegen machtige magiërs om het leven van zichzelf en Wolf te redden. Gelukkig is hij niet alleen.

Het verhaal is niet alleen spannend, het heeft een behoorlijke vaart en is geloofwaardig tot het eind.

Sophia

Reacties zijn gesloten.