Michael & Kathleen Gear – De Prehistorie van de Nieuwe Tijd -12: Het Volk van de Uil

Gear-VolkvandeUilUitgeverij M
ISBN: 90 225 4154 1

Het Volk van de Uil is deel 12e van de serie De Prehistorie van de Nieuwe Tijd. Het echtpaar Gear (hij van huis uit archeoloog, zij historica) koestert naast het fokken van buffels op hun ranch in Wyoming, archeologische opgravingen. Dit komt duidelijk in deze reeks naar voren.

Ze doen op schitterende wijze verslag van de geschiedenis van de eerste Noord-Amerikanen in de tijd dat het land nog ongerept en magisch was. Een combinatie van fictie, historische werkelijkheid, mystiek en fantasie zijn de bindende elementen in deze reeks.

Elk deel begint met een voorwoord waarin kort verslag wordt gedaan van een archeologische vondst. Het verhaal is op deze vondst gebaseerd. In het geval van Het Volk van de Uil is dit Poverty Point, zo’n 6000 jaar geleden de eerste grote stad in Noord-Amerika. Het ligt ten noordoosten van het huidige Louisiana.

Mudpuppy is het ietwat onnozele broertje van de heroïsche Witte Vogel. Na de tragische dood van Witte Vogel erft hij niet alleen Dennenappel en Nachtregen, de weduwen van Witte Vogel, die hem maar weerzienwekkend vinden. Hij wordt ook gedwongen te trouwen met de dochter van zijn grote vijand. En hij wordt, slechts 15 jaar oud, naar voren geschoven als leider van het Zonnevolk.

Maar Mudpuppy blijkt toch niet zo’n onnozelaar te zijn als iedereen dacht. Slang, de sjamaan van het Zonnevolk ontdekt dat Mudpuppy belangrijke visioenen heeft en eigenlijk een groot ziener is. Na zijn initiatie tot man noemt hij zichzelf Salamander, naar zijn helpende geest. Zijn taak is om de vijand die de Zonnestad wil veroveren, tegen te houden.

Het Volk van de Uil is een spannend geschreven verhaal en beslist een aanrader voor diegenen die van historische fantasy houden.

Sophia

Reacties zijn gesloten.