Meredith Ann Pierce – De Vuurbrenger -3: De Zoon van Zomersterren

Luitingh
ISBN: 90-245-5132-3

Het werk van de Amerikaanse auteur Meredith Ann Pierce is meerdere malen bekroond. De Zoon van Zomersterren is het slotdeel van de Vuurbrenger trilogie. Een fantasy trilogie die heerlijk wegleest.

Het vertelt het verhaal van de eenhoornprins Alyan zoon-van-Korr, de Duistere Maan, de Vuurbrenger en zijn kudde. Hij is de jongste eenhoornprins ooit. De eenhoorns woonden duizend jaar lang in hun vaderland de Wijheuvels onder de hoede van hun godin Alma. Daar bewaakten zij een meer, de Bron van de Maan. De eenhoorns noemen zich Kinderen van de Maan.

Hun gelukkige leven werd wreed verstoord door de komst van de Wyverns. Een soort witte wurmen met giftige stekels. Zij doodden prinses Halla en verdreven de eenhoorns naar de Vallei. Hier leefden zij meer dan 400 jaar in ballingschap. Wachtend op de komst van de Vuurbrenger die de gehate Wyverns met het hemelse vuur van de godin zelf zouden verdrijven.

In dit slotdeel achtervolgt Alyan (ook wel Yan genoemd) zijn waanzinnig geworden vader Korr naar de vlakte en de zoutwoestijn. Vlak voor hij sterft vertelt Korr Yan een vreselijk geheim. Een zware zandstorm verhindert Yan direct terug te keren naar de Vallei. Hij komt terecht in de Vuurbergen en maakt kennis met een groep afstammelingen van Halla’s verkenners. Zij zijn op weg naar de Vergaring. Yan sluit zich bij hun aan en maakt kennis met Wyzásukitán, koningin van de Vuurdraken.

De setting van het verhaal is goed uitgewerkt, net als de karakters. Er zijn verschillende lijnen die langzaam naar elkaar toe groeien. Hoewel de gebeurtenissen soms voorspelbaar zijn (goed overwint kwaad), blijft het verhaal aantrekkelijk.

Gek op draken en eenhoorns? Dan is deze trilogie beslist iets voor jou!

Sophia

Reacties zijn gesloten.