Meredith Ann Pierce – De Vuurbrenger -2: Duistere maan

Luitingh
ISBN: 90 245 5122 6

Duistere Maan is het tweede boek uit de Vuurbrengertrilogie van Meredith Ann Pierce, geboren in Seattle (1958). Het vertelt het levensverhaal van Alyan, ook wel Yan genoemd, de jongste prins die de eenhoorns ooit hebben gehad. De zilveren maansikkel op zijn voorhoofd en witte ster op zijn hiel wijzen erop dat hij is voorbestemd de legendarische Vuurbrengen te worden. Maar hij weet niets van vuur!

Hij leeft samen met zijn volk in ballingschap in de Grote Vallei. Hun toevluchtsoord nadat ze door de Wyverns van hun gewijde grond – ver in het noorden – werden verdreven. Wraakzuchtige griffioenen leven in het oost-zuiden, een dagvlucht verwijderd van de Grote Vallei. Het zijn onrustige tijden toen Yan aan de macht kwam. Dit tweede boek speelt zich een jaar na Yans opvolging. Bij de verdediging van de eenhoorns tegen een aanval van griffioenen valt hij van een klip en spoelt aan op een verre kust. Nadat zijn vader Korr, de koning der eenhoorns, wordt krankzinnig nadat hij hoort dat zijn zoon dood is.Ondertussen wordt Yan gevangen gehouden door een vreemd ras van tweebeners, zij noemen hem Tai-Shan (Maanbrauw). Hier is hij voor het eerst getuige van vuurmagie en ontdekt hoe hij zelf vuur kan maken. De eenhoorns, gebukt onder het bewind van de krankzinnige Korr, gaan een zware winter tegemoet. Lukt het Yan op tijd te ontsnappen?

Een verslavend fantasyboek, dat net zo lekker wegleest als b.v. een Harry Potter. Meredith Ann Pierce is er in geslaagd de sfeer van het eerste deel te evenaren. De karakters zijn verder uitgewerkt en het plot vlot geschreven.

Het laatste deel uit deze trilogie, Zoon van de Zomersterren, wordt najaar 2005 verwacht.

Sophia

Reacties zijn gesloten.