Marielle Douma – Elfenprins

douma-mariella-de-elfenprinsUitgever: Free Musketeers
Waardering: 7
Aantal pagina’s: 263
ISBN: 978-90-484-0624-1

Al jaren zijn de elfen van Mérashim met de mensen uit Morgotuë in oorlog. Alleen de soldaten en hoger geplaatste mensen weten ervan. Alle volkeren lijden onder deze ‘geheime’ oorlog. Treas, een doodnormale jongen, woont in Feth. Op een avond ontdekt hij soldaten in het dorpje Usora. Treas en Nurim, zijn buurjongen, krijgen opeens de soldaten achter zich aan. De jongens vluchten, en beleven vele avonturen. Treas ontdekt zijn afkomst, reist door Elfengebied, en vecht met Kírmusaj. Nurim wordt ontvoerd, en Treas blijkt deel uit te maken van een voorspelling die voor vrede tussen mens, dwerg en elf kan zorgen…

Tot zover de covertekst van het debuutboek van Nederlandse Mariëlle Douma (1992). Haar hele leven is zij al geïnteresseerd in verhalen. Ze was pas vijf jaar toen ze haar oppas fantasierijke verhalen begon te dicteren. Ze begon serieus te schrijven en haar droom was ooit een eigen boek uit te mogen geven. En die droom kwam uit: in mei dit jaar, op haar 16e (!), verscheen Elfenprins bij uitgeverij Free Musketeers.

Een prima debuutboek, uiteraard compleet met (eigen gemaakte) landkaart in kleur. Aan de manier waarop het verhaal is opgebouwd kun je wel merken dat zij nog niet die levenservaring heeft opgedaan zoals oudere auteurs, maar dit doet absoluut geen afbreuk aan het verhaal. Het is spannend en goed opgebouwd met een beetje humor, de personages en de wereld waarin het afspeelt zijn geloofwaardig en prima uitgewerkt. De manier van schrijven is aantrekkelijk en nodigt uit tot doorlezen, het verveelt geen moment. Het boek is voor Jongeren vanaf ca 10 jaar maar ook voor de oudere fantasylezer aantrekkelijk.

Ik ben zeer benieuwd naar het volgende boek van Mariëlle Douma. Ik verwacht dat ze met elk boek als auteur zal groeien. Nederland is zeker een talentvol schrijfster rijker!

Sophia

Reacties zijn gesloten.