Margaret Weis & Tracy Hickman – De Drakenschepen –1: De beenderen van de draak

weis-en-hickman-debeenderendraakUitgever: Luitingh Fantasy
Waardering: 8
Aantal pagina’s: 480
ISBN: 978 90 245 2994 0

Het duo Margareth Weis & Tracy Hickman schrijft sinds 1985 zeer succesvolle epische fantasy. Het meest bekend is waarschijnlijk van de serie ‘De Poort des Doods’. Inmiddels schreven zij zo’n 40 boeken, voornamelijk rond de serie (en game) Draconlance en werden er inmiddels zo’n vier miljoen boeken verkocht.

Dateerde de in 2009 in Nederland uitgebrachte reeks boeken Dragonlance: Chronicals (De draken van de Herfstschemer, Winternacht en Lentedooi) uit 1984/1985, dit nieuwe boek is van 2008. Jammer dat het laatste deel van Dragonlance: Chronicals, Dragons of Summerflame (1995) nog niet is vertaald voordat deze nieuwe zesdelige reeks uitkwam.

Het boek speelt zich af op de wereld vol magie met drakenschepen die over echte draken beschikken. De god Torval en de andere goden worden belaagd door een nieuwe generatie. De geheimzinnige en verborgen Vijf Beenderen van de Vektiadraken is het enige middel dat hun opmars kan stoppen. De Torguns, een stam van de Vindrasi, maken een moeilijke tijd door: de regen blijft uit, de jacht mislukt en hongersnood dreigt. Tot overmaat van ramp wordt hun dorp ook nog eens overvallen door Ogers. Op hun oproep voor hulp aan de Heudjun o.l.v. opperstamhoofd Horg, aan de overkant van de Fjord wordt niet gereageerd. Met behulp van de draak verjagen ze de Ogers. Dan blijkt dat de Ogers de Vektiaanse torque, een van de Vijf Beenderen, in hun bezit hebben. Het is aan de Skylon Ivorson om dit belangrijke relikwie terug te veroveren en de en de andere Vijf Beenderen te vinden.

Zoals we inmiddels gewend zijn van Weis & Hickman is ook dit een heerlijk spannend boek dat je achter elkaar uit leest. Wat mij betreft zeer zeker een aanrader.

Het tweede deel van deze reeks, Secret of the Dragon, verschijnt maart dit jaar in het Engels.

Sophia

Reacties zijn gesloten.