Margaret Weis – Drakenvald -2: Drakenzoon

Weis-Margareth-DrakenzoonUitgeverij Luitingh Fantasy
ISBN: 90-245-4647-8

Drakenveld is de eerste eigen fantasyserie van Margaret Weis, co-auteur van bestsellerseries als Dragonlance , Het Doodszwaard en De Poort des Doods .
Met de Drakenveld schiep zij een geheel nieuwe intrigerende wereld. Een domein waarin mensen en draken samenwonen in een gewapende vrede. Een verhaal over een magische samenzwering die het fragiele evenwicht tussen draken en mensen dreigt te verstoren.

Al eeuwen houden de draken zich afzijdig van de mensen. Omstandigheden dwingen hun de mensen goed in de gaten te houden. Hiervoor vermommen zij Draconas m.b.v. een sterke illusie als mens. Hij is verantwoordelijk voor de bescherming van de kinderen van de vermoordde priesteres Melisande.

De tweeling Marcus, een mensenkind – geboren uit liefde en magie – en Ven, half mens, half draak – geboren uit het kwaad – groeien in twee totaal verschillende omstandigheden op. Marcus als jongste zoon van koning Edward in alle luxe en comfort aan het hof. Ven (afkorting van Vengeance = wraak) onder de hoede van priesteres-strijdster Bellona, in afzondering en diep verborgen in het woud. Marcus mag dan menselijk lijken, hij heeft wel degelijk drakenmagie in zich.

Gral, de drakenvader van Ven spant samen met de draak Maristara. Zij hebben Melisande vermoord en zijn op zoek naar de tweeling. M.b.v. van hun drakenmagie proberen ze contact te en de tweeling voor hun eigen experimenten gebruiken. Draconas probeert te achterhalen welke draak zich achter Gral, gehuld in een mensenlichaam, verschuilt.

Margaret Weis heeft een aantrekkelijk boek geschreven. Het is geen hoogstaande literatuur, maar wel een intrigrerend boek met verrassende wendingen. Om het goed te kunnen volgen moet je wel Drakenvrouwe , deel 1 van deze serie gelezen hebben. Drakenzoon sluit hier naadloos op aan.

Sophia

Reacties zijn gesloten.