Liliana Bodoc – De sage van het Grensland – 1: De dagen van het Hert

bodoc-liliane-grensland-1-dagenvanhethertUitgeverij: W+B Fantasy
Waardering: 5
Aantal pagina’s: 286
ISBN: 978 90 284 2306 0

Liliana Bodoc (1958) werd geboren in Santa Fe, Argentinië. Ze studeerde moderne literatuur aan de Nationale Universiteit in Cuyo. In 2000 debuteerde ze met het eerste deel van de Sage van het Grensland ‘De dagen van het Hert’ en werd daarmee een van de belangrijke fantasyauteurs in het Spaanse taalgebied. Inmiddels heeft zij 8 boeken op haar naam staan.

Het boek vertelt de geschiedenis van de volken in het Grensland en de Oude Wereld. Duistere tekens wijzen er op dat Misaianes, zoon van de dood, vanuit de Oude Wereld in aantocht is. De opperste astronomen van het Grensland roepen vertegenwoordigers van de zeven stammen bijeen in de hoofdstad Beleram en sluiten een verbond om het naderende onheil tegen te gaan. Dulkancellin, strijder van de stam der Husihuilken, leidt het Verbond van het Hert in de strijd tegen de vreemdelingen uit de Oude Wereld.

Hoewel de cover van het boek anders doet vermoeden, is dit absoluut geen origineel en vernieuwend verhaal. In tegendeel, het is een boek dat probleemloos onder de noemer ’13 in een dozijn’ valt. Gewoon weer een trilogie over de strijd tussen goed en kwaad omlijst met wat magie. Het is niet echt spannend, hoewel er best wel een paar leuke stukjes tussen zitten. Het taalgebruik valt onder de categorie ‘wollig’ en ‘breedsprakig’, met te lange zinnen en uitgebreide beschrijvingen van de omgeving. Ook zit het boek vol herhalingen, een beetje op dezelfde manier als ‘De Dromers’ van David en Leigh Eddings. De gemiddelde lezer is toch echt niet zo kort van memorie dat dit nodig is. En zoals tegenwoordig gebruikelijk, ook in dit boek een kaart van het gebied waar het verhaal zich afspeelt.

Wat mij betreft geen aanrader, alleen een boek om een paar uurtjes te relaxen zonder erbij te hoeven nadenken.

Sophia

Reacties zijn gesloten.